Județul Mehedinți sub Cod Galben de caniculăși disconfort termic ridicat

Județul Mehedinți sub Cod Galben de caniculăși disconfort termic ridicat

Mâine, 3 august, județul Mehedinți se va afla sub atenționare meteorologică Cod Galben, ce vizează val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat, conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteorologie.

Joi, valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a Olteniei, local va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade.
În perioadele caniculare, facem apel la cetățeni să evite aglomerația, efortul fizic intens și expunerea prelungită la soare, în intervalul orar 11.00 – 18.00.
Pentru siguranța lor, persoanele sunt sfătuite să poarte haine lejere, subțiri, din bumbac, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare.
Totodată, acestea trebuie să se hidrateze corespunzător, consumând circa 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, evitând băuturile alcoolice și pe cele care conțin cofeină, dar și alimentele cu conținut sporit de grăsimi.
De asemenea, se recomandă consumul fructelor și legumelor proaspete.
O atenție deosebită trebuie acordată și copiilor, care nu trebuie lăsați singuri în autoturisme expuse la soare.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

ISU Mehedinti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *