CNAIR lansează aplicația informatică eAST – emitere Autorizatii Speciale de Transport în format electronic!

CNAIR lansează aplicația informatică eAST – emitere Autorizatii Speciale de Transport în format electronic!

CNAIR lansează aplicația informatica eAST – emitere Autorizații Speciale de Transport la cerere în mod electronic”destinată obținerii Autorizațiilor Speciale de Transport (AST) de către operatorii de transport, cu plata tarifelor aferente, în mod automat, în baza datelor furnizate de solicitant, fără intervenția unui operator uman, ca parte a strategiei proprii privind procesul de digitalizare.

Mediul de test al aplicației a fost pus la dispoziția operatorilor de transport, în vederea cunoașterii funcționalităților acesteia și efectuarea de simulări ale procedurii de obținere a AST, similar cu mediul de producție, ce urmează a fi lansat începând de miercuri, 25.10.2023.

Limitele maselor și dimensiunilor până la care aplicația este configurată în prezent să emită AST sunt după cum urmează:

Ulterior, în funcție de evoluția traficului și de darea în exploatare a noi sectoare de drumuri de interes național, cu capacitate portantă crescută, aceste limite pot fi actualizate cu majorări superioare celor inițiale.

Având în vedere prevederile legale actuale privind declararea pe proprie răspundere a caracteristicilor vehiculelor cu depășiri, operatorii de transport sunt rugați să consulte “Manualul utilizatorilor externi” și termenii și condițiile de utilizare afișate pe site-ul CNAIR la secțiunea “Informații transporturi rutiere – Autorizații” (detalii aici).

Precizăm faptul că organele de control abilitate au fost informate cu privire la emiterea AST prin aplicația eAST și la modalitățile de verificare a conformității cu informațiile existente în baza de date proprie CNAIR.

Subliniem faptul că CNAIR va asigura suport tehnic în utilizarea aplicației și cunoașterea funcționalităților sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *