Avere nejustificată în cuantum total de peste 31 milioane lei

Avere nejustificată în cuantum total de peste 31 milioane lei

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unor diferenţe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate în cuantum total de 31.602.501 Lei în cazul a două persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, după cum urmează:

1. MAZILU GABRIELA – CRISTINA – Judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti şi fost Judecător în cadrul Judecătoriei Sector 4
Diferenţă nejustificată în cuantum total de 30.388.515 Lei, în perioada exercitării funcţiei publice

2. NICOREŞTEANU IONUŢ – VICTOR – Funcţionar public cu statut special în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti
Diferenţă nejustificată în cuantum total de 1.213.986 Lei, în perioada exercitării funcţiei publice

Astfel, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către MAZILU GABRIELA – CRISTINA, şi respectiv, NICOREŞTEANU IONUŢ – VICTOR, în perioada exercitării funcţiilor publice.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum şi despre existenţa diferenţelor semnificative. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE Comunicat de presă – Agenţia Naţională de Integritate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *