AFIR a publicat Ghidul solicitantului consultativ DR-23

AFIR a publicat Ghidul solicitantului consultativ DR-23

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a publicat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii unor produse alimentare şi produse transformate, altele decât cele prevăzute în Anexa 1 a Tratatului de Funcţionare a Uniunii Europene, cu finanţare prin intervenţia DR-23 din Planul Strategic 2023 – 2027.

Dezbaterea publică pentru acest document este de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site. Astfel, toţi cei interesaţi pot transmite propuneri sau observaţii privind Ghidul solicitantului supus dezbaterii publice până la data de 2 iulie 2024 pe adresele de e-mail [email protected] sau [email protected], precum şi pe adresa [email protected].

Ghidul precizează plafonul maxim de 65% din totalul cheltuielilor eligibile pentru finanţarea nerambursabilă acordată unui proiect şi care nu poate să depăşească 10 milioane de euro pentru investiţiile de înfiinţare în sectorul panificaţie şi de cel mult 3 milioane euro pentru celelalte tipuri de investiţii.

Dintre tipurile de investiţii care se pot finanţa prin intervenţia DR-23, amintim: fabricarea produselor lactate, fabricarea îngheţatei şi a sorbetului, fabricarea pâinii, a prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie, fabricarea macaroanelor, tăieţeilor, cuşcuşului şi altor produse făinoase similar. Totodată, sunt eligibile pentru sprijin fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei şi a produselor zaharoase, fabricarea condimentelor şi ingredientelor sau fabricarea băuturilor, cum ar fi berea.

Ghidul solicitantului şi anexele aferente sunt disponibile pe pagina Agenţiei, www.afir.ro, la secţiunea Comunicare/ Dezbatere publică accesând link-ul Dezbatere publică – NOUL Portal AFIR – informaţii PS PAC, depunere Online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *