Recomandări pentru pacienți după intervenția de implant dentar

Recomandări pentru pacienți după intervenția de implant dentar

Reacții normale și complicații
Primele 4 zile după operație sunt cele mai dificile, prin urmare, se acordă o atenție deosebită ameliorării disconfortului post-procedural. Medicul dentist oferă recomandări după instalarea implanturilor, legate de îngrijire și nutriție și poate prescrie, de asemenea, diverse medicamente. Acestea includ antibiotice, vitamine, analgezice, antipiretice și steroizi.
Fenomene normale pe care o persoană le poate întâlni după implantare:
-temperatura ridicată – până la 39 de grade;
-umflarea membranei mucoase;-sângerări moderate în zona suturilor;
-durere în zona în care au fost aplicate suturile.
Aceste simptome apar la toți pacienții și nu ar trebui să provoace panică. Dacă durerea după intervenție devine prea puternică, luați un calmant – important este că aceasta dispare de regulă a doua zi. Dacă temperatura ridicată durează mai mult de 4 zile, sângele continuă să curgă, durerea nu se oprește, umflarea nu dispare ar trebui să consultați un medic.
Motivele pentru care simptomele se agravează:
-bacteriile au intrat în rană, ca urmare, s-a dezvoltat inflamația;
-s-au format hematoame;
-suturile s-au desprins;
-implantul este respins.
În acest din urmă caz, implantul dentar trebuie îndepărtat imediat. Trebuie remarcat faptul că respingerea implanturilor dentare este rară – apare în două cazuri dintr-o sută. Principalele motive: caracteristicile individuale ale corpului sau instalarea incorectă.

Recomandări postoperatorii
Intervenția chirurgicală slăbește corpul, făcându-l mai vulnerabil. Ar trebui să aveți grijă de el: nu uitați de medicamentele prescrise de medic și respectați igiena orală. Astfel, riscul de infecție sau complicații este minim.
După plasarea implanturilor dentare, recomandările de îngrijire trebuie respectate în mod strict în primele două săptămâni. Medicul dentist vă va spune ce trebuie făcut după operație. Regulile și recomandările sunt aceleași pentru toată lumea.
Merită să urmați recomandările medicului dentist pentru a scăpa rapid de simptomele postoperatorii, pentru a permite țesuturilor să se vindece și pentru a reduce riscul respingerii ”șurubului din titan”:
-evitați temperaturile ridicate și scăzute – evitați băile, saunele, șederea îndelungată în aerul rece;
-în prima săptămână după intervenție, încercați să mențineți constant capul deasupra pieptului, de asemenea, în timp ce dormiți – dormiți pe o pernă mare;
-nu atingeți implantul cu mâinile sau cu limba;
-evitați tensiunea arterială crescută (dacă aveți boli cardiovasculare, luați medicamentele prescrise de cardiolog).
Dacă medicul v-a prescris medicamente, acestea trebuie luate atâta timp cât v-a recomandat medicul – nu opriți tratamentul după dispariția simptomelor.

Reguli legate de alimentație:
-pentru primele 2-3 săptămâni după intervenție, se recomandă consumul de alimente moi: supe, bulion, cereale, alimente tip piure, legume și fructe în piure – acest lucru nu va afecta locul operației și va reduce sarcina implantului;
-renunțați la mâncarea și băuturile prea calde și prea reci;
-prima lună este interzis consumul de alimente solide;
-la început, ar trebui să vă abțineți de la alimentele picante;
-încercați să evitați stresul pe noua proteză în primele câteva zile.

Reguli de îngrijire orală:
-nu vă spălați dinții, nu vă clătiți gura în prima zi după instalarea implantului;
-din a 2-a zi, acordați o atenție deosebită igienei bucale, folosiți o perie cu peri moi;
-utilizați un antiseptic oral conform instrucțiunilor medicului dentist;
Merită să vă asigurați că aveți o igienă orală regulată, deoarece activitatea vitală a bacteriilor depinde de aceasta. Inflamația gingiilor sau a oaselor poate determina în cele din urmă respingerea implanturilor.
Recomandările pentru îngrijirea implanturilor sunt ușor de urmat, iar ca recompensă veți primi ani un zâmbet frumos și sănătos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *