Mihail Albişteanu: Din partea Comisiei Europene ne parvin, deseori, reglementări şi cerinţe absurde

Mihail Albişteanu: Din partea Comisiei Europene ne parvin, deseori, reglementări şi cerinţe absurde

Gânduri la început de an

Anul care tocmai s-a încheiat nu a fost unul uşor: ţara a trecut printr-o schimbare de guvern, fără ca noul Executiv să se dovedească a fi unul mai bun decât cel precedent.

În ciuda promisiunilor făcute, situaţia economică a României s-a agravat, s-au făcut şi mai multe împrumuturi, care vor cădea pe umerii generaţiilor viitoare; problemele sociale s-au acutizat, s-au desfiinţat întreprinderi, deci, s-au pierdut locuri de muncă; inflaţia nu a stagnat şi am ajuns chiar în postura în care să fim avertizaţi de către FMI în legătură cu situaţia economico-financiară a ţării.

Deşi aparatul de stat este supradimensionat, în numeroase domenii bugetare – unele, vitale – se constată o lipsă acută de personal, căci nu se mai organizează concursuri. Preţurile produselor – inclusiv cele ale produselor de bază – au crescut în mod semnificativ.

În plan extern, ne confruntăm cu războiul de la graniţe, provocat de agresiunea Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, fiind, de asemenea, supuşi consecinţelor războiului care se desfăşoară în Orientul Apropiat, în Israel şi în Fâşia Gaza. Nu am intrat în spaţiul Schengen cu frontierele terestre, aşa cum speram, iar din partea Comisiei Europene ne parvin, deseori, reglementări şi cerinţe absurde. Suntem supuşi atât presiunilor interne, cât şi presiunilor internaţionale.

Ce ne va aduce 2024 ? Să nu uităm că este un an cu patru rânduri de alegeri, aşa că sigur vor fi promisiuni electorale, de creşteri salariale, asigurări că vom trăi mai bine, dar toate aceste promisiuni nu vor fi, cu siguranţă, acoperite de realitate.

Este timpul pentru o schimbare: România are nevoie de altceva decât de ceea ce a trebuit să suporte timp de 34 de ani, după decembrie 1989. Este nevoie ca un partid suveranist să ajungă la conducere şi să facă tot binele posibil pentru cetăţenii acestei ţări.

Deputat AUR
Mihail Albişteanu

Sursa foto AUR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *