Campionatul European de Şah pentru juniori

Campionatul European de Şah pentru juniori

Peste 900 de copii din 46 de federaţii europene au ajuns la Constanţa şi participă începând de marţi până pe 15 septembrie la Campionatul European de Şah pentru juniori. Aceasta este una dintre cele mai mari competiţii sportive găzduite de ţara noastră în acest an. Concursul se va desfăşura pe grupele de vârsta 8-10-12- 14-16 şi 18 ani, separat fete şi băieţi.

Pe parcursul a 9 runde se vor întrece numeroşi juniori de mare perspectivă de pe continent. Dintre aceştia, 13 tineri şahişti deţin titlul de Maestru Internaţional, 59 au titlul de Maestru FIDE, iar 20 de jucătoare au titlul de Maestră FIDE. În fiecare zi, prin intermediul seturilor de joc electronice, se vor transmite live 100 de partide pe principalele portaluri internaţionale de şah, aşadar iubitorii „sportului minţii” de pe tot globul vor putea urmări în direct partidele tinerilor şahişti.

Rundele se desfăşoară zilnic, cu excepţia zilei libere de duminică, 10 septembrie, în cadrul sălii de festivităţi Dorna situată în bd. Mamaia, din staţiunea Mamaia.

Proiectul este finanţat de Primăria Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *